Σύστημα εισροών εκροών για Γεμιστήρια


Bookmark and Share

Μία σημαντική παράμετρος του συστήματος εισροών εκροών που δεν της έχει αποδοθεί η σοβαρότητα που απαιτείται είναι το τι θα γίνει με τα γεμιστήρια που είναι εγκατεστημένα στα πρατήρια υγρών καυσίμων (για άντληση πετρελαίου θέρμανσης).
Η νομοθεσία είναι σαφής:

“Οποιοδήποτε σύστημα άντλησης καυσίμου από δεξαμενές του πρατηρίου υποχρεούται να φέρει ηλεκτρονικούς αθροιστές. Όποια συστήματα άντλησης δεν πληρούν την απαίτηση αυτή, παύουν οριστικά να χρησιμοποιούνται. Τέλος το εκάστοτε εγκαθιστάμενο υποσύστημα εκροών θα είναι συνδεδεμένο υποχρεωτικά με όλα τα συστήματα άντλησης καυσίμου του πρατηρίου αυτού”

Αυτό σημαίνει ότι τα εγκατεστημένα γεμιστήρια που δεν έχουν ηλεκτρονικούς μη-μηδενιζόμενους μετρητές θα πρέπει να προσαρμοσθούν. Η εταιρεία μας έχει ήδη ολοκληρώσει πιλοτικές εγκαταστάσεις σε γεμιστήρια τέτοιου είδους, έχει δε μεγάλη εμπειρία γενικά σε εφαρμογές με την χρήση ηλεκτρονικού καταγραφικού EMR3.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες από εγκαταστάσεις:

gemistirio1
Εικόνα1. Φαίνεται το γεμιστήριο με το μηχανικό καταγραφικό

P1250040 after
Εικόνα 2. Το ίδιο γεμιστήριο μετά την προσαρμογή με ηλεκτρονικό καταγραφικό

H σύνδεση του γεμιστηρίου με το ηλεκτρονικό καταγραφικό EMR3, στο σύστημα των εκροών του πρατηρίου, γίνεται μέσω ειδικής πλακέτας (IB-Box) με δυνατότητες σειριακής επικοινωνίας. To ΙΒ-Box τοποθετείται εντός ειδικού πίνακα μέσα στο χώρο του πρατηρίου. Με την ανάπτυξη ειδικού λογισμικού γίνεται διασύνδεση με το σύστημα εκροών ώστε να καταγράφονται όλες οι εκροές του πρατηρίου μέσω του γεμιστηρίου.

100_0415skitch
Εικόνα 3: Ο πίνακας IB-Box (Interconnection box)

Το ηλεκτρονικό καταγραφικό EMR3 μπορεί να συνδεθεί με όλα τα συστήματα εισροών εκροών της αγοράς.


blog comments powered by Disqus